ГОЛЕШOВО * официален сайт на село Голешово *

  [BG]   EN  

Добре дошли!
Али ботуш
Анкета
Видео
Голешово
Диалект
Жители
Забележителности
Земеделие
Имоти
Къщи
Легенди
Лов
Музей Яворов
МФГ "Голешовски фантове"
Настаняване
Ничия земя
Обичаи
Оцеляване
Песни
Пещери
Природа
Публикации
Рецепти
Рожен
Родова памет
Самодейност
Славянка
Спомени
Спорт
Стари снимки
Стойо Хаджиев
Туристи
Фамилни имена
Форум
Хижа Извора
Храмът
* Новини


За контакти

Рецепти / Кулинарни тайни

13 Декември 09, 20:14
Тайни и загадки за млечните продукти


СИРЕНЕТО
се запазва дълго време свежо,ако върху него се поставят няколко бучки захар и се поставят в затворен с похлупак съд.
Друг начин за съхранението на СИРЕНЕТО е да го завиете с кърпа,посипана със сол. 


ИЗСЪХНАЛОТО СИРЕНЕ ще стане по-вкусно,ако го сложите в прясно подсладено мляко. 


СИРЕНЕ СЕ СЪХРАНЯВА в хладилника по-далече от замразителя и обвито в полиетиленов плик. 


Предварително нарязване на СИРЕНЕТО не се препоръчва.То губи вкусовите и ароматните си качества.


За да ОБЕЗСОЛИТЕ СИРЕНЕТО,го нарежете на малки късчета и го дръжте около 12 часа при стайна температура,потопено в хладка вода или прясно мляко. 


ИЗВАРАТА се съхранява в съд,покрит с чиста кърпа,навлажнена с солена вода. 


СМЕТАНА не се замразява,защото се пресича и се разваля.
Прибавянето на чаена лъжичка захар и на върха на лъжичката на сода бикарбонат при варенето предпазва МЛЯКОТО от прокисване. 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.9217