ГОЛЕШOВО * официален сайт на село Голешово *

  [BG]   EN  

Добре дошли!
Али ботуш
Анкета
Видео
Голешово
Диалект
Жители
Забележителности
Земеделие
Имоти
Къщи
Легенди
Лов
Музей Яворов
МФГ "Голешовски фантове"
Настаняване
Ничия земя
Обичаи
Оцеляване
Песни
Пещери
Природа
Публикации
Рецепти
Рожен
Родова памет
Самодейност
Славянка
Спомени
Спорт
Стари снимки
Стойо Хаджиев
Туристи
Фамилни имена
Форум
Хижа Извора
Храмът
* Новини


За контакти

* Новини /

16 Октомври 09, 16:23
Унищожаване на природата в Южния дял на Пирин

! На вниманието на всички институции свързани с опазването на околната среда и водите, на всички природозащитници и на всички, които се интересуват от това, което се случва в България .
 

  • Сигнал за сеч
    Тип сеч: 
    Просека

    Обръщамe се към Вас по повод незаконосъобразно изсичане на горите и
    унищожаване на природата в Южния дял на Пирин, а именно в землището на с. Бельово община Сандански.

    Лицето Стоян Ангов с протекцията на служители от ДЛ
    с.Катунци, прокарва път с верижна машина от землището на с.Бельово общ.Сандански, по посока Сухи връх, като по пътя си унищожава уникалната флора и фауна,населяваща този регион.Целта му е направата на рибарник и ловно поле високо в планината.Реката,която се намира там,и която той има намерение да отбие от естественото и корито е единственият вододаен източник,който захранва с.Бельово и биоразнообразието в този уникален край.

    Молим за Вашето съдействие,тъй като РИОСВ гр.Благоевград изпрати проверка,която твърдим, че не е обективна,  тъй като от там бяха изпратили инспектори, които изопачиха фактите от извършената от тях проверка.
     Разполагаме със снимков материал,който можем да предоставим при
    поискване от Вас.В отговор на  писмо до МОСВ,служителите от
    министерството се бяха доверили на фактите предоставени им от същите инспектори.



    Надявам се за Вашата бърза намеса,тъй като  е унищожен вече доста-голям периметър и продължава  изсичането вековни дървета. 

         
         
     

    StandartNews.com : "Шефът на Горското в Катунци даде без търг 5 км. ловен път", пише още вестникът. Директорът на Държавното горско стопанство Симеон Ефремов даде без търг въпросния участък между Голешовска и Бельовска река на Стоян Ангов, син на неговия приятел, дясна ръка и отговорник за лова в лесничейството Борис Ангов. Сигналът за това е на жители на санданското село Бельово. В единия край на широкия просек вече е поставена бариера и според тях тя се вдига само пред Стоян Ангов, който е запален ловец. Пътят се използва за ловни излети от него и приятелите му. Отрязаните дървета били изнесени и продадени. "Още утре ще пратя да проверят и ако има бариера, веднага ще се разпоредя да бъде махната, защото такава можем да поставим само ние", коментира шефът на горското Симеон Ефремов. 


  • Дир ID: 
    Парола: Забравена парола
      Нов потребител

    3.4185